Historien bak 25 år i Ålesund

Nå har det faktisk gått 25 år siden min mann Per Helge og jeg startet teppebutikk i sentrum av Ålesund. Det hele begynte høsten 1990 i Notnesgata 12. Per Helge hadde drevet med håndknyttede tepper som en del av Teppehallen i Spjelkavik, men nå ville han starte en spesialforretning. Det lille lokale på ca. 60 kvm. passet perfekt og hermed var Orientalsk Teppestudio en realitet.

Det ble utallige reiser til Iran for å lære om håndverket, historien og kulturen bak de tradisjonsrike teppene. Jeg dro dit en til to ganger i året for å håndplukke både nomade- og bytepper i den beste kvalitet. Etterhvert ble både interessen og kundekretsen større på Nordvestlandet. Mange av disse kundene har fulgt oss trofast gjennom alle de 25 årene.

I 2000 ble det behov for mere plass og butikken ble flyttet til Kongensgate 26 hvor vi nå har vært 15 år av de totalt 25 årene i sentrum. Vi har vært med på Gågata`s oppturer og nedturer, men vi har blitt værende med våre tidløse tepper og interesserte kunder. Det har vært en spennende reise med de klassiske persiske teppene som i dag har fått selskap av nye spennende prosjekter som vintage og design tepper. Alt er fortsatt håndknyttet og håndplukket, for å sikre at du som kunde hos oss, får den beste kvaliteten

Butikken bugner av flotte tepper til fantastiske priser, så ta turen innom og bli med på feiringen videre !

Hilsen Leni

Similar Posts